Föräldrar berättar

 

Anna Ahlenius, mamma till Nathalie

Varför valde ni Frilufts Förskolor Broby?

Vi har nu vårt tredje barn på Broby, att vi valde Broby som förskola har till stor del att göra med den utomhuspedagogik som bedrivs. Barnen får vara ute i naturen, andas frisk luft, leka med och utforska vad naturen har att erbjuda samtidigt som stort fokus ligger på att ta hand om vår natur. Som grädde på moset så upplever vi att de håller sig mer friska än barn som spenderar större delen av dagen inomhus.

 

Vad tycker ni är speciellt bra med er förskola och den utomhuspedagogik vi bedriver?

Pedagogerna är väldigt bra på att anpassa verksamheten efter och ta tillvara på årets alla årstider. Med kläder efter väder och ett glatt humör har vår dotter fantastiska dagar tillsammans med sina vänner och pedagoger, oavsett om det är vår, sommar, höst eller vinter.

 

Varför skulle ni rekommendera er förskola till andra föräldrar och barn?

Som förälder lägger jag – förutom min dotters trivsel och trygghet på förskolan - stor vikt vid storlek på barngrupp och pedagogtäthet. Broby är en förhållandevis liten förskola vilket ger möjlighet till lek mellan de olika åldersgrupperna och barnen får chansen att leka med såväl yngre som äldre barn. Det ger också möjligheten för pedagogerna att se alla barn – oavsett vilken grupp de tillhör. Det känns tryggt som förälder att få dagen återberättad vid hämtning oavsett om det är från vår dotters huvudpedagog eller från någon annan pedagog.

 

Om oss
En vanlig dag
Dokument
  • Frilufts Förskolor