top of page

En vanlig dag på Dungen

 

Vi på Dungen öppnar förskolan kl 06:30 med frukost. Vid 07:15 tar vi emot barn och föräldrar ute på våran gård.

 

09:00 börjar vi dagen med en samling i samtliga grupper, för att få en bra start på dagen. Under våra samlingar tillsammans med Veda & Barke hälsar vi alla välkomna och ser vilka som är på plats och vilka kompisar som saknas. Vi presenterar även våran planerade aktivitet och berättar hur dagen kommer att se ut.

 

Aktiviteterna har vi i våra utemiljöer, på gården, i närmiljön eller i skogen, eller vid vattnet.

 

Vår goda lunch tillagas av vårt eget kök, ibland äter vi ute i skogen, ibland på Dungens gård och vid kallare årstid så äter vi maten inomhus. Efter lunchen har vi en vila för samtliga barn för att hämta mer kraft till eftermiddagens lek. De yngre barnen vilar/sover i vindskyddet på gården eller i skogen de dagar vi är där. De äldre barnen har en läsvila tillsammans med en pedagog.

 

Eftermiddagen består av lek, mellanmål och vid hämtning informerar vi föräldrarna om barnens händelserika dag. Vi har även en tavla på gården där vi skriver upp vad vi har gjort under dagen och ibland så sätter vi även upp bilder som visar vad vi har gjort. Vi stänger förskolan 17:30. Dungens öppettider är anpassade efter föräldrarnas behov och efter kommunens riktlinjer.

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument
bottom of page