top of page

En vanlig dag på Gillbostubben

 

Vi möter upp alla barnen ute på lilla gården. Det är viktigt för oss att alla känner sig välkomna till förskolan. Frukosten serveras kl.7.00 för de tidiga barnen. Pedagogerna som öppnar tar emot barnen fram till kl. 8.00, då går de äldre barnen över till stora sidan.
 

Klockan 9 vill vi att alla barn ska ha kommit för att kunna starta vår verksamhet. Med packade vagnar går grupperna till sina uteplatser. Vissa dagar är vi kvar på gården och har aktiviteter där. Under den kalla perioden byter vi skogsdagar mot skid- skridsko och vinter-lek. Morgonen börjar alltid med en samling då vi ser vilka barn som är här och vi går igenom dagens aktiviteter. Det skapar trygghet för barnen att veta vad som kommer att hända under dagen.

 

Aktiviteterna ändras med det tema vi arbetar med. Varje måndag och fredag är vi kvar på gården, då har vi rörelselek, yoga, organiserade lekar eller annat till musik och rörelse.

 

Lunchen äter vi ute i naturen eller på förskolan, under den kallare perioden äter vi inne.
 

Vilor är till för återhämtning, att få en lugn stund på dagen och koppla av med sig själv. Alen och Lönnenbarnen sover i vindskyddet på gården. Vindskyddet ger en lugn och rofylld känsla att somna i, vindens sus, smatter av regn eller lugn musik. De äldre barnen lyssnar på en saga eller musik att koppla av till.

 

Eftermiddagarna är vi oftast hemma vid förskolan och tar ut material som normalt sett är sådant som används inne t.ex. Lego, pennor, saxar kritor, klossar och pussel. Under den kalla tiden är vi inne och gör bra inneaktiviteter.

 

Mellanmål serveras ofta med hembakt bröd. Efter mellanmålet är vi ute och leker på vår härliga gård. Pedagogerna möter upp föräldrar och berättar om vad som hänt under dagen.

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument
bottom of page