top of page

Föräldrar berättar

 

På Lundens förskola ser du inte personal som står och tittar ner i sin smartphone, däremot ett gäng väldigt motiverade pedagoger som gärna packar mat och murika för att laga lunch med barnen ute i skogen.

Här är (utomhus)pedagogiken, barnens inflytande och trygghet det centrala. Efter en dag på kontoret blir jag rejält avundsjuk när jag får höra om alla spännande experiment barnen har provat på under utflykter i skogen, eller om härlig skridskoåkning på sjöisen, besök till olika lekplatser eller en tur till biblioteket. Att t.ex. lära sig läsa och räkna vävs effektivt ihop med läran och respekten för naturen samtidigt som mycket fokus ligger på det sociala samspelet och kamratskapet.

Vi känner att alla barn blir sedda och mycket fokus läggs på varje individs utveckling. Eftersom det är en förhållandevis liten förskola så känner alla barn och pedagoger varandra vilket känns tryggt, och vi kan få en bra daglig återkoppling oavsett vilken pedagog vi frågar. Som förälder får man både god insyn och möjlighet att påverka (självklart inom vissa ramar).

Lunden kanske inte har den bästa lokalen eller största gården, men det vägs upp tusenfalt av all tid de får spendera ute i skogen med de fantastiska pedagogerna. Vi är supernöjda och tacksamma som får ha våra barn på Lunden!

//Magnus Lord Arenander

Pappa till Melvin och Ellie

Om oss
En vanlig dag
Dokument
bottom of page