top of page

En vanlig dag på Riddersborg

 

På Riddersborg öppnar vi 07.00 och de barn som kommer tidigt äter frukost på förskolan. Vid 07.45 möter vi upp barn och föräldrar ute på vår gård. Då skall barnen vara färdigklädda för dagens väder och aktivitet. Vi som pedagoger vill med vårt engagemang att alla ska känna sig välkomna och trygga vid dagens lämning för att skapa en bra dag för alla.

 

Vid 09.00 startar vi alla tillsammans vår planerade verksamhet med en samling på gården. Där önskar vi alla god morgon, samtalar om hur vår dag ser ut och har en kort lärande stund innan vi går iväg på dagens aktiviteter.

Vi går till våra olika uterum, vi väljer plats efter dagens planering, väder, ålder eller barnens önskemål.

 

Vår vällagade mat, som lagas av oss pedagoger på förskolan smakar alltid fantastiskt gott efter en aktiv dag ute. Vi äter på vår plats i skogen, på gården eller inomhus den kalla årstiden.

 

För att få ny kraft inför eftermiddagens aktiviteter som oftast är på vår gård så vilar alla barn sovandes i sovsäckar i vindskydd eller en läsvila tillsammans med en pedagog. En viktig och skön stund för alla.

 

Vår eftermiddag på gården är full av lek, mellanmål, samtal med föräldrar vid hämtning där vi informerar om barnens innehållsrika dag. Vi stänger förskolan kl 17.15. Våra öppettider anpassas efter föräldrarnas behov och kommunens riktlinjer.

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument
bottom of page