Föräldrar berättar

 

"Vi fick tips om Frilufts Förskolor genom föräldragruppen. Utevistelse, skogsutflykter, skid- och skridskoskola samt miljöarbetet lockade oss. Att använda naturen som grund för lärande kändes för oss helt rätt.

När vi besökte Riddersborg möttes vi av en välkomnande och trevlig atmosfär. Pedagogernas närvaro i verksamheten var utmärkande och deras engagemang i barnen enormt. Stämningen i gruppen var positiv och miljön ombonad och inspirerande. Den stabila personalgruppen var också ett stort plus. Riddersborg blev omedelbart vårt förstahandsval och vi hade turen att få plats för vår son.

Efter 2,5 år på Riddersborg är vi otroligt nöjda med verksamheten och pedagogernas aldrig sinande engagemang i barnen och deras utveckling."

/Rebecka Brantsberg

Att välja förskola är inte lätt. I Stockholm skulle jag påstå att det inte är ett val så mycket som ett lotteri eftersom platserna är få och barnen som ska in många. Vi hade turen och vann högsta priset i vårt val av Riddersborg.

 

När vår dotter började på Riddersborg gjorde hon det vid drygt två års ålder efter ett år på en annan förskola. Bytet var inte självklart eftersom vi landat ganska bra på den andra förskolan. Och även om alla fördelar vägde över till Riddersborgs fördel så var det omöjligt att veta hur hon skulle trivas i en ny gemenskap. Men redan vid ett besök i juni, två månader innan inskolningen, så såg vi hur bra miljön, värderingarna och människorna passade med vår dotter och oss. Ett avgörande ögonblick var när vi satt ner på bakgården. Vi satt på en liten träbänk mot en vägg. Strax bakom och lite ovanför oss var ett litet träd och grönska. När vi suttit i någon minut hörde vi ett pipande och när vi tittat oss omkring såg vi en fågelholk i trädet. Dottern, och jag själv för den delen, blev eld och lågor över det faktum att det var fågelungar i holken. Och än mer upphetsade blev vi när fågelmamman dök upp bara någon sekund senare med munnen full av mat. Hon studsade försiktigt fram emot hålet för att sedan försvinna in och mata sina barn. Hela förloppet var över på kanske bara en minut, men kändes i sin enkelhet inte desto mindre som en underbar upplevelse för oss båda. Och om det var ett tecken på hur vår dotters tid på Riddersborg skulle bli så försvann all tvekan där och då.

 

Att utnyttja sin omgivning, naturen och årstiderna för sin pedagogik känns inte bara rätt i magen för oss. Utan i framtiden är en kunskap som grundar sig i detta nödvändig för våra barn som ska förvalta och ta hand om vår planet när vi inte längre kan göra detta. Och för att en hållbar framtid ska bli möjlig är det här vi måste börja, hos våra barn.

/Familjen Brännström

Om oss
En vanlig dag
Dokument
  • Frilufts Förskolor
UNICEF_logo_2016.png