top of page

Föräldrar berättar

 

Vi bytte förskola till Riddersborg för några år sedan. Vi var lite tveksamma till att byta eftersom barnen hade det rätt bra på den förskolan de gick på. Men efter att vi fått komma på ett besök så beslutade vi oss för att chansa och byta och det har vi har aldrig ångrat

Jag har varit med några gånger på förskolan och varje gång förundras jag över hur pedagogerna är så påhittiga och hur de får med sig barnen i aktiviteterna. Tex ett rep bands upp mellan två träd och vips hade man skapat en klätterställning. 

Det skapas och pysslas med allt man kan hitta. De är ute i naturen och får lära sig massor som de gärna kommer hem och berättar om. De lär sig om återvinning och återbruk, allemansrätt, matte och språk.

Olika högtider och nationaldagar uppmärksammas på ett superfint sätt.

Barnen får gå på skridskoskola och åka skidor om det finns snö, och tom åka ett vasalopp. 

Mysig välkomnande och trygg förskola med fantastiskt engagerade pedagoger. Önskar att alla barn fick kunde få gå på denna fina förskola. 

 

/Familjen Mert

"Vi har haft barn på Riddersborg i sammanlagt tio år och är imponerade över att verksamheten hela tiden utvecklas. Pedagogernas engagemang är genuint och sviktar aldrig. De gör ett fantastiskt arbete dagligen där de erbjuder barnen allt ifrån kultur, naturvetenskap och språkutveckling till skapande, skridskoskola och Vasalopp. Traditioner och födelsedagar firas på ett genomtänkt, eget och fint sätt och dessa återkommande aktiviteter blir betydelsefulla för barnen. Våra barn möts varje dag av en positiv och välkomnade atmosfär där de blir sedda och hörda. Utomhusmiljön förändras hela tiden och alla möjligheter tas tillvara. Pedagogerna är otroligt snabba att svara på barnens intressen och använda dem i verksamheten. Samtidigt finns den trygga basen och rutinerna där som får barnen att känna sig hemma. 

Vi är väldigt tacksamma att ha våra barn på en förskola där de får möjlighet att växa som individer och utvecklas i sin egen takt med stöd av fantastiska pedagoger."

 

 

/ Familjen Brantsberg

Att välja förskola är inte lätt. I Stockholm skulle jag påstå att det inte är ett val så mycket som ett lotteri eftersom platserna är få och barnen som ska in många. Vi hade turen och vann högsta priset i vårt val av Riddersborg.

 

När vår dotter började på Riddersborg gjorde hon det vid drygt två års ålder efter ett år på en annan förskola. Bytet var inte självklart eftersom vi landat ganska bra på den andra förskolan. Och även om alla fördelar vägde över till Riddersborgs fördel så var det omöjligt att veta hur hon skulle trivas i en ny gemenskap. Men redan vid ett besök i juni, två månader innan inskolningen, så såg vi hur bra miljön, värderingarna och människorna passade med vår dotter och oss. Ett avgörande ögonblick var när vi satt ner på bakgården. Vi satt på en liten träbänk mot en vägg. Strax bakom och lite ovanför oss var ett litet träd och grönska. När vi suttit i någon minut hörde vi ett pipande och när vi tittat oss omkring såg vi en fågelholk i trädet. Dottern, och jag själv för den delen, blev eld och lågor över det faktum att det var fågelungar i holken. Och än mer upphetsade blev vi när fågelmamman dök upp bara någon sekund senare med munnen full av mat. Hon studsade försiktigt fram emot hålet för att sedan försvinna in och mata sina barn. Hela förloppet var över på kanske bara en minut, men kändes i sin enkelhet inte desto mindre som en underbar upplevelse för oss båda. Och om det var ett tecken på hur vår dotters tid på Riddersborg skulle bli så försvann all tvekan där och då.

 

Att utnyttja sin omgivning, naturen och årstiderna för sin pedagogik känns inte bara rätt i magen för oss. Utan i framtiden är en kunskap som grundar sig i detta nödvändig för våra barn som ska förvalta och ta hand om vår planet när vi inte längre kan göra detta. Och för att en hållbar framtid ska bli möjlig är det här vi måste börja, hos våra barn.

/Familjen Brännström

Om oss
En vanlig dag
Dokument
bottom of page