top of page

En vanlig dag på Stormyren

 

Stormyren har i dagsläget öppet måndag-fredag mellan 07.30-17.00. Våra öppettider anpassas efter föräldrarnas behov och efter kommunens riktlinjer. Vi vill att både barn och föräldrar ska känna sig välkomna på morgonen och mötas av nyfikna kamrater och pedagoger. Vid öppning tar vi emot barnen utomhus. Barnen lämnas alltid klädda efter väder och vind.

Vid 09.00 vill vi att alla barn är på plats och klara för att starta upp dagens verksamhet. De barn som ska vara kvar på gården har samling med fruktstund och går igenom dagens aktiviteter. De grupper som ska lämna gården går vidare till dagens utflyktsmål och har sin samling i skogen. På onsdagar får barnen ha med sig en egen liten matsäck till samlingen. Samlingen innehåller sånger, lekar och aktiviteter. Våra huvudteman innefattar lekfullt utforskande inom matematik, språk och naturkunskap. Vi tycker att leken är otroligt viktig och den finns i centrum i all vår verksamhet.

Runt 11.00 äter vi lunch på förskolan eller i skogen beroende på dag och tillfälle. Om vi äter i skogen lagas lunchen över öppen eld eller på gasolkök med hjälp av både barn och pedagoger. 

 

Efter lunchen är det dags för läsvila, avslappningsstund eller sovvila i vindskydd. Alla barn får en lugn stund men på olika sätt beroende på ålder och behov.

 

Vid 14.00 serverar vi mellanmål som består av hembakt bröd med olika pålägg och mjölk. Även frukt eller grönsaker serveras.

 

Eftermiddagen spenderar alla grupper tillsammans på Stormyren. På gården har vi möjlighet till en massa olika aktiviteter. Vi leker hinderbana, idrottslekar eller skapar. De barn som är kvar sent får en extra fruktstund innan de går hem. Vid hämtning vill vi få en stund med varje förälder där vi hinner lämna över och förmedla lite kort om var som har hänt under dagen. 

17.00 stänger förskolan för dagen.

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument
bottom of page