top of page

Föräldrar berättar

Anna Levin - Mamma till Astrid

Varför valde ni Frilufts Förskolor?
Vi valde förskolan främst för att vi tycker att det är fantastiskt att barnen får vara ute så mycket! De små barnen sover/vilar i sina sovsäckar i vindskydd och de äldre barnen hittar bra platser för lugnare lek/vila som kan vara både i naturen eller på förskolans gård. Förskolan är också relativt liten i förhållande till antal barn vilket vi kände var skönt och de är roligt att se hur alla barn i de olika åldersgrupperna lär känna varandra. De har mycket ihop och de lär ut hur de äldre barnen också ska ta hand om de yngre barnen.

Vad tycker ni är speciellt bra med er förskola och den natur- och utomhuspedagogik vi bedriver?
Det som såklart sticker ut är hur engagerade pedagogerna är och hur mycket olika teman som görs under året. Allt som de lär sig kommer från naturen och de lär sig att röra sig enormt bra i skogen. Det märktes tydligt på Charles hur hans motorik snabbt förbättrades efter att han började på förskolan.
Den andra stora fördelen med förskolan är att barnen får utlopp för sin energi och de kommer hem trötta, som om de varit i skidbacken på vintern. De får möjlighet att röra sig hela dagarna på större ytor än om de varit inne eller bara på en gård. De stora barnen är utanför gården 3 dagar i veckan och de mindre barnen gör kortare utflykter 2-3 dagar i veckan. Detta gör också att de får så mycket mer influenser från allt än bara sin förskola eller gård.

En stor fördel är också att barnen tidigt lär sig om hållbarhet på olika sätt - vilket ligger djupt rotat i förskolans pedagogik och inte är något som bara har lagts på ny på senare år. Våra barn kan allt om vad som får och inte får finnas i naturen.

Varför skulle ni rekommendera er förskola till andra föräldrar och barn?

ABSOLUT. Vi rekommenderar förskolan starkt då det är mycket pålitliga pedagoger som har varit där länge. Det finns alltid en viss ruljangs och ibland behövs det tas in vikarier, men då är det återkommande personer som barnen redan känner vilket vi tycker är bra. Även då förskolan är mindre så känner barnen alla pedagoger även fast de inte "tillhör" just deras grupp. Våra barn har aldrig klagat på att de inte vill gå till förskolan och det anser jag är det bästa betyget förskolan kan få.

Om oss
En vanlig dag
Dokument
bottom of page