En vanlig dag på Sundsborg

 

Vi startar alltid upp dagen tillsammans utomhus, där vi ser till att alla barn blir sedda och får ett ”god morgon” när de kommer. 

 

Efter en stunds gemensam lek på gården har vi en samling med fruktstund för att fylla på med energi. På tisdagar får barnen ha med sig en egen liten matsäck. På samlingen sjunger vi om de barn som är närvarande och uppmärksammar de barn som inte är där. Vi pratar om vad som ska hända under dagen och gör kanske ett experiment som har med veckans tema att göra. Efter samlingen har vi aktiviteter som på olika sätt innehåller matematik, naturvetenskap, språk, motorik eller jagutveckling.

 

Vid 11-tiden är det dags för lunch. Lunchen äter vi oftast utomhus, antingen i skogen eller under taket på gården. När måltiden är över och alla känner sig mätta är det dags för vila. Barnen som behöver sova stoppas om i sina sovsäckar i vindskyddet. De andra barnen har sagostund i en lugn och avkopplande miljö. När sagostunden är över fortsätter vi med lugna lekar eller pyssel. Barnen bestämmer själva vad de vill göra och vi pedagoger finns hela tiden som stöd och hjälp.

 

Efter vilan är det dags för mellanmål. På eftermiddagen leker vi på gården och delar upp oss i olika aktiviteter. På vintern åker vi pulka, skidor eller stjärtlapp i vår lilla backe. Har vi riktigt tur kan vi spola vår fotbollsplan till en isbana och åka skridskor.

 

Runt 16.30 serverar vi frukt till de barn som är kvar.

 

När vi stänger har alla barn fått ett ”hejdå” av någon pedagog och föräldrarna har fått en kort info om hur dagen varit.

Vårt mål är att varje dag ska vara TRYGG, ROLIG OCH LÄRORIK

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument
  • Frilufts Förskolor