top of page

En vanlig dag på Sundsborg

 

Vi startar alltid upp dagen tillsammans utomhus, där vi ser till att alla barn får ett bemötande och sedan hjälp med vinkning till föräldern. 

 

Efter en stunds gemensam lek på gården samlas barnen i sina respektive grupper.Några grupper går till skogen, andra stannar kvar på gården för, lek och aktiviteter.

Som start i grupperna har vi en samling tillsammans med Veda och Barke.De presenterar och visar vad vi ska träna för lärande och vi passar också på att äta en frukt.

Efter samlingen har vi aktiviteter som på olika sätt innefattar:Självständighet och identitet, socialt samspel, språk och kommunikation, motorisk förmåga, naturvetenskap och teknik, matematik eller kreativitet och fantasi.

 

Lunchen äter vi oftast utomhus, antingen i skogen eller under taket på gården. När måltiden är över och alla känner sig mätta är det dags för vila. Barnen som behöver sova stoppas om i sina sovsäckar i vindskyddet. De andra barnen har sagostund i en lugn och avkopplande miljö. När sagostunden är över fortsätter vi med lugna lekar eller pyssel. Barnen bestämmer själva vad de vill göra och vi pedagoger finns hela tiden som stöd och hjälp.

 

Efter vilan och lek är det dags för mellanmål.På eftermiddagen leker vi på gården och delar upp oss i olika aktiviteter.På vintern åker vi pulka, skidor eller stjärtlapp i vår lilla backe.Får vi en kall vinter spolar vi vår fotbollsplan till en isbana där barnen

 

Runt 16.30 serverar vi frukt till de barn som är kvar.

 

När vi stänger har all barn fått ett hej-då och föräldrarna har fått en kort information om sitt barn om hur dagen varit.

Vårt mål är att varje dag ska vara TRYGG, ROLIG OCH LÄRORIK.

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument
bottom of page