En vanlig dag på Broby

 

När Broby öppnar klockan 07.30 börjar barnen droppa in klädda för äventyr efter väder. I sina ryggsäckar har de alltid med sig en fylld vattenflaska, matkåsa med bestick och extrakläder. En dag i veckan har barnen med sig matsäck som de äter på utflyktsplatsen. 

 

Vid niotiden samlas alla barn för fruktstund i sina grupper eller för gemensam sångsamling och uppstart av dagen. I skogen arbetar barnen i sina grupper med  tema eller matematik, språk och motorik, teknik och naturkunskap utöver att leka tillsammans och träna sina färdigheter i socialt samspel och fantasi. 

 

Efter lunchen som vid goda väderförhållanden tillagats eller intagits i skogen vilar alla grupper. De yngsta barnen sover i vindskydd på gården eller utflyktsplatsen och de äldre barnen har läs- och sagovila. Efter vilan finns tid för lugna lekar innan mellis som kan bestå av varmt bröd över öppen eld. Därefter finns tid för gemensamma lekar, rita, legobygge och flera aktiviteter efter barnens egna önskemål.  Broby stänger klockan fem och vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas önskemål och kommunens riktlinjer.

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument