top of page

En vanlig dag på Lantgården

 

Vi tar emot barnen ute på morgonen och alla barn är då klädda och rustade för dagen. Pedagogen som har väst på sig tar emot information när föräldrarna lämnar och hämtar. Vi räknar barnen under hela dagen vid olika klockslag. När alla barn är på plats går vi till våra skogsplatser där Upptäckare, Utforskare och Äventyrare har sina samlingar. Efter samlingen finns det tid för lek och pedagogerna finns alltid nära barnen.

På förskolan äter vi lunch vid borden under taket som skyddar från vind och regn och i skogen sitter vi tillsammans runt elden och äter.

 

Efter lunch sover Upptäckarna i vindskyddet och Utforskare och Äventyrare vilar eller sover i tältet. När vi är ute hela dagen är det skönt att få ta det lugnt och bara lyssna på ljuden i skogen eller på förskolan. Efter vilan läser vi en saga tillsammans. När alla barnen vaknat äter vi mellanmål tillsammans ute under taket.

 

På eftermiddagen finns det flera stationer på gården som ger barnen tillfälle att välja var dom vill leka tillsammans med sina kamrater. Pedagogerna finns alltid tillhands på de olika stationerna.

 

Innan alla barn går hem städar vi på gården och sorterar vårt material i lådor. För de barn som är kvar tar vi det lugnt och läser en saga innan vi äter frukt och förskolan stänger.   

Om oss
Föräldrar berättar
Dokument
bottom of page