top of page

Om oss

 

Vi arbetar med utomhuspedagogik och ser naturen och uterummen som platsen där vi leker, lär och samlar erfarenheter. "Utomhuspedagogik stimulerar både kropp och själ".
 

Vi arbetar med teman som gör att lärandet kommer i ett sammanhang. När det är som bäst äter vi och vilar i skogen. Vi har en kolonilott på gården med egen odling,
tre vindskydd för vila där vi bäddar ner de barn som ska sova i sovsäckar och som får somna till ljuden utomhus.

 

Vi har vår musikanläggning som höjer stämningar och tempon när vi t.ex. åker skridskor, vilar eller när vi sjunger och uppträder för varandra. Varje fredag har vi gemensam storsamling, då samlas vi ofta runt elden.

 

Silverskogen är en förskola med härliga traditioner som skapar gemenskap på förskolan och ger också chans till att skapa gemenskap mellan föräldrar. Silverskogen har ett tillagningskök som sprider härliga dofter över förskolan och gör oss hungriga. Åsa och Babis serverar oss god och näringsrik mat.


Förskolan har tre grupper

  • Upptäckare våra yngsta barn - På Upptäckarna ser vi till att skapa trygghet för barn och föräldrar i sin nya miljö. Upptäckarna håller sig till den närmsta närmiljön och övar på att bära ryggsäck.

  • Utforskare mellangruppen - Tar sig iväg lite längre och har olika äventyr i skogen.

  • Äventyrare våra äldsta barn - De utforskar både skogen och strandkanten arbetar med allemansrätten och Hitta Vilse.

En vanlig dag
Föräldrar berättar
Dokument
bottom of page